Diabetische neuropathie

Diabetische neuropathie is een ernstige complicatie bij diabetici die een grote impact kan hebben op je dagelijks leven. Vroege interventie is belangrijk om de symptomen te beheersen en je levenskwaliteit te behouden. Bij Podotherapie Hurenkamp zijn we er om jou te helpen bij het herkennen en behandelen van diabetische neuropathie en de verschillende soorten neuropathie bij diabetes.

Wat is diabetische neuropathie?

Diabetes Mellitus is een chronische aandoening waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel niet goed kan reguleren. Er zijn twee hoofdtypen diabetes: type 1 en type 2. Type 1-diabetes ontwikkelt meestal op jonge leeftijd en is het gevolg van een auto-immuunreactie die de insuline-producerende cellen in de alvleesklier vernietigt. Type 2-diabetes komt vaak voor bij volwassenen en is gerelateerd aan insulineresistentie, waarbij het lichaam de geproduceerde insuline niet effectief kan gebruiken.

Soorten neuropathie bij diabetes

Er zijn verschillende soorten neuropathie bij diabetes, en elke soort kan andere symptomen en gevolgen hebben. De vier belangrijkste soorten zijn:

  • Perifere neuropathie: Dit is de meest voorkomende vorm van diabetische neuropathie. Hierbij zijn vooral de zenuwen in de voeten, benen, handen en armen aangetast. Je kunt last krijgen van pijn, branderig gevoel, of juist een verminderd gevoel.
  • Autonome neuropathie: Deze vorm tast de zenuwen aan die de onbewuste lichaamsfuncties regelen, zoals de spijsvertering, bloeddruk en hartslag. Symptomen kunnen variëren van problemen met de spijsvertering tot duizeligheid en hartkloppingen.
  • Proximale neuropathie: Deze vorm van neuropathie komt minder vaak voor en tast de zenuwen aan in de heupen, dijen of billen. Het kan leiden tot ernstige pijn en spierzwakte.
  • Focale neuropathie: Deze vorm is minder gebruikelijk en tast meestal één specifieke zenuw aan, vaak in het hoofd, de romp of been. De symptomen kunnen plotseling opkomen en ernstig zijn, maar ze verdwijnen vaak weer na enkele weken of maanden.

Onze aanpak is altijd persoonlijk en op maat gemaakt. We beginnen met een uitgebreide intake om jouw specifieke situatie in kaart te brengen. Vervolgens stellen we een behandelplan op dat kan bestaan uit:

  1. Aanpassen van schoeisel of het aanmeten nieuw schoeisel om drukpunten te verminderen.
  2. Het gebruik van speciale podotherapeutische inlegzolen die de belasting van je voeten optimaliseren.
  3. Advies en begeleiding bij het onderhouden van een goede voetverzorging om complicaties te voorkomen.
  4. Regelmatige controles om de voortgang te monitoren en het behandelplan waar nodig aan te passen.


Door deze maatregelen te treffen, kunnen we de symptomen van diabetische neuropathie vaak aanzienlijk verminderen en voorkomen dat ze verergeren.

Neem contact met ons op of maak een afspraak. Bij Podotherapie Hurenkamp hebben we een team met specialisten in huis die je kunnen helpen bij jouw klachten!

 

jaar ervaring
0 +
tevreden cliënten
0 +
tevreden voeten
0 +
Annemiek Bender
via Facebook
Lees verder
Ik kom voor nieuwe zooltjes. Hele vriendelijke en behulpzame mensen.
Anick Timmer-Doeve
via Facebook
Lees verder
Goede kennis, erg meedenkend en voor kinderen perfect advies!
Jos Hurenkamp
via Google
Lees verder
Ik kom voor nieuwe zooltjes. Hele vriendelijke en behulpzame mensen.
Anja Gonkel
via Facebook
Lees verder
Super
Anick Timmer-Doeve
via Facebook
Lees verder
Goede kennis, erg meedenkend en voor kinderen perfect advies!
Jos Hurenkamp
via Google
Lees verder
Ik kom voor nieuwe zooltjes. Hele vriendelijke en behulpzame mensen.
Vorige
Volgende

Je voeten in goede handen bij Podotherapie Hurenkamp

In 3 stappen naar gezonde voeten
1

Afspraak maken

2

Intakegesprek

3

Behandelplan

Benieuwd of wij jouw klacht kunnen behandelen?
De podotherapeut behandelt een uitgebreid scala aan voet- en houdingsklachten. Neem contact met ons op om uw klacht te bespreken of voor meer informatie.
Podotherapie Hurenkamp is aangesloten bij
kwaliteitsregister_podomedics.jpg
samenwerkendepodotherapeuten.jpg
nvvp.jpg
Logo_Praktijkkeurmerk.jpeg