Wat is je klacht?

Hamer- en klauwtenen zijn tenen, waarvan de gewrichtjes gebogen zijn. De reden hiervan is meestal een disbalans tussen de buigspieren en strekspieren van de tenen. Lees verder over deze klacht »

Teennagels zijn erg kwetsbaar. Bij een ingegroeide nagel drukt een scherpe nagelpunt in de huid. Doordat de nagel erg hard is, kan de nagelwal fors geïrriteerd of ontstoken raken. Lees verder over deze klacht »

Het kapsel van een teengewricht kan ontsteken door herhaaldelijke overbelasting, welke vaak ontstaat bij een verkeerde afwikkeling van de voet.  Het omliggende weefsel van het gewricht zal tekenen van ontsteking vertonen ( warm, rood en dik). Zo’n ontsteking kan ook ontstaan in combinatie met artritis. Lees verder over deze klacht »

Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Wanneer lage rugpijn langer dan 3 maanden aanhoudt, is er sprake van chronische rugpijn. Lees verder over deze klacht »

Een peesplaatontsteking (fasciitis plantaris), in de volksmond vaak een hielspoor genoemd, is een irritatie van de peesplaat onder de voet. Lees verder over deze klacht »

Achillodynie is een pijnlijke ontsteking van de achillespees. De achillespees is een kwetsbare plek. Vooral bij sporters is de kans op achillodynie aanwezig. Lees verder over deze klacht »

Metatarsalgie is een verzamelnaam voor allerlei klachten in de voorvoet. Vaak beginnen deze klachten door een overbelasting van de voorvoeten, of er is sprake van een stands-of functieafwijking van de voet. Lees verder over deze klacht »

Morbus Sever is de meest voorkomende oorzaak voor hielpijn bij kinderen en komt vaak voor bij (actieve) kinderen tussen +/- 7 en 13 jaar. Lees verder over deze klacht »

Een hallux abducto valgus is een voetafwijking waarbij de grote teen naar buiten wijst en het eerste middenvoetsbeentje naar binnen. Omdat de grote teen belangrijk is voor de stabiliteit in de afwikkeling, kan een afwijking van de grote teen klachten veroorzaken tijdens de afwikkeling van de voet. Lees verder over deze klacht »

Het mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS) betreft pijn aan het scheenbeen. Oorzaken voor deze klachten zijn mogelijk een herhaalde tractie van spieren en pezen aan het scheenbeen, en een lichte buiging van het scheenbeen tijdens zware belasting. Lees verder over deze klacht »

De sinus tarsi is een holte in de voet. De holte bevindt zich schuin aan de buitenkant/bovenkant van de voet, net onder de enkel. Een sinus tarsi syndroom geeft pijn rondom de buitenste enkel. Lees verder over deze klacht »

Bij een tarsaal tunnel syndroom is er sprake van pijn rond de binnenste enkel. Op dit punt loopt een ‘tunnel’ waarin diverse pezen, bloedvaten en zenuwen lopen. Door een afwijkende voetstand of hoge belasting kan pijn ontstaan. Lees verder over deze klacht »

Een Mortonse neuralgie is een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes. De beknelde zenuw raakt hierdoor geïrriteerd . Meestal betreft het de zenuw tussen het 3e en 4e middenvoetsbeentje, soms ook tussen het 2e en 3e middenvoetsbeentjes. Lees verder over deze klacht »

Voetproblemen bij diabetes heeft meerdere oorzaken. Diabetes zorgt voor beschadiging van de zenuwen, ook wel neuropathie genoemd. Door die beschadiging kan het zijn dat je minder of geen gevoel meer in de voeten ervaart. Lees verder over deze klacht »

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en daarom is het erg belangrijk om er goed voor te zorgen. Huidafwijkingen bij Diabetes Mellitus, ofwel suikerziekte, is helaas een veelvoorkomend probleem. Voor diabetespatiënten is het dan ook extra belangrijk om aandacht te besteden aan de gezondheid van hun huid om ernstige huidproblemen en complicaties te voorkomen. Lees verder over deze klacht »

Door diabetes kunnen bloedvaten en zenuwen beschadigen, het bloed stroomt daardoor minder goed door de benen en voeten. Dat zorgt ervoor dat je minder gevoel in je voeten hebt waardoor het mogelijk is dat je een andere houding gaat aannemen tijdens het lopen. Dat resulteert op haar beurt weer voor vervorming van de voeten waardoor er drukplekken en eelt kunnen ontstaan. Lees verder over deze klacht »

Wij hebben veel ervaring met het behandelen van diabetici. Helaas heeft diabetes een negatieve invloed op gewrichten en spieren. Diabetici hebben vaak te maken met een verminderde doorbloeding en zenuwfunctie. Doordat de doorbloeding vermindert, krijgen spieren minder zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor kan er spierzwakte ontstaan. Lees verder over deze klacht »

Likdoorns bij diabetes patiënten komen vaak voor, net als eelt en andere voetproblemen. Een likdoorn, ook wel een eeltpit of eksteroog genoemd, is een verdikking van de huid die ontstaat door wrijving en druk. Bij diabetici is het risico op likdoorns hoger, omdat diabetes de bloedsomloop en het zenuwstelsel kan aantasten. Lees verder over deze klacht »

Veel reuma patiënten ervaren pijn of stijfheid in hun voeten. Voetproblemen ontstaan daarnaast ook door opgezwollen gewrichten, vergroeiingen of standsveranderingen van de voet. Lees verder over deze klacht »

Jicht is een pijnlijke en vervelende aandoening in de gewrichten. Het kan plotseling en heftig opkomen en de pijn kan voor belemmering zorgen tijdens dagelijkse activiteiten. Bij vermoeden van jicht is het belangrijk om medisch advies in te winnen voor een effectieve aanpak van de symptomen en het minimaliseren van toekomstige aanvallen. Lees verder over deze klacht »

Pijn in spieren en gewrichten is een veelvoorkomend probleem en kan verschillende oorzaken hebben. De pijn kan voor beperkingen zorgen in het dagelijks leven en de levenskwaliteit zelfs verminderen. Daarom is het heel belangrijk om pijn in de spieren en gewrichten serieus te nemen en de oorzaak en eventuele behandelingen goed te onderzoeken. Lees verder over deze klacht »

Platvoeten, ook wel bekend als pes planus, is een aandoening waarbij het voetgewelf verlaagd is of volledig op de grond rust. Dit kan voorkomen bij één of beide voeten en kan genetisch bepaald zijn. Of het kan zich ontwikkelen door verschillende factoren, zoals zwakte in de voetspieren, blessures, overpronatie (overmatige naar binnen draaiing van de enkel) en bepaalde medische aandoeningen zoals artritis. Platvoeten bij kinderen op jonge leeftijd zijn heel normaal, de voetboog ontwikkelt zich geleidelijk tijdens de groei.  Lees verder over deze klacht »

O-benen bij peuters zijn een vaak voorkomend verschijnsel dat bij veel jonge kinderen wordt geconstateerd. In de meeste gevallen betreft het een natuurlijk onderdeel van hun ontwikkeling en is het geen reden tot bezorgdheid. Bij Podotherapie Hurenkamp begrijpen we de zorgen die ouders kunnen hebben over O-benen bij hun peuters. Want wat zijn O-benen precies? Wat zijn de oorzaken en behandelopties?.  Lees verder over deze klacht »

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, maar wat als knieklachten ervoor zorgen dat lichaamsbeweging lastiger wordt? Of het nu gaat om pijn, stijfheid of beperkte mobiliteit, het is belangrijk om de juiste behandeling te vinden om jouw knieklachten te verminderen. Met juiste aanpak en aandacht voor je knieën, kun je dan nog steeds sporten zonder je gezondheid in gevaar te brengen!  Lees verder over deze klacht »

Als sporter weet je als geen ander hoe belangrijk je voeten zijn. Ze vormen de basis van al je bewegingen en zijn cruciaal voor je prestaties. Helaas kunnen sporters – net als ieder ander – geconfronteerd worden met aandoeningen zoals een ontstoken peesplaat van de voet. Dit kan een pijnlijke aandoening zijn en kan ernstig ongemak veroorzaken. We vertellen je meer over de oorzaken, symptomen en effectieve behandelingen voor een ontstoken peesplaat van de voet. Lees verder over deze klacht »

Standsafwijkingen in het menselijk lichaam kunnen leiden tot verschillende klachten en gezondheidsproblemen. Het begrijpen van deze aandoeningen is essentieel voor het vinden van effectieve oplossingen en het verbeteren van de levenskwaliteit. Wat zijn standsafwijkingen? Wat zijn de symptomen en wat zijn de klachten door standsafwijkingen? Lees verder over deze klacht »

Een knobbel op de achterkant van de hiel, ook bekend als Haglundse exostose, kan leiden tot pijn en ongemak, vooral bij het dragen van schoenen met een harde achterkant. Deze aandoening wordt veroorzaakt door druk en wrijving, wat resulteert in een pijnlijke uitstulping aan de achterzijde van het hielbeen. Lees verder over deze klacht »