Wat is je klacht?

Hamer- en klauwtenen zijn tenen, waarvan de gewrichtjes gebogen zijn. De reden hiervan is meestal een disbalans tussen de buigspieren en strekspieren van de tenen. Lees verder over deze klacht »

Teennagels zijn erg kwetsbaar. Bij een ingegroeide nagel drukt een scherpe nagelpunt in de huid. Doordat de nagel erg hard is, kan de nagelwal fors geïrriteerd of ontstoken raken. Lees verder over deze klacht »

Het kapsel van een teengewricht kan ontsteken door herhaaldelijke overbelasting, welke vaak ontstaat bij een verkeerde afwikkeling van de voet.  Het omliggende weefsel van het gewricht zal tekenen van ontsteking vertonen ( warm, rood en dik). Zo’n ontsteking kan ook ontstaan in combinatie met artritis. Lees verder over deze klacht »

Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Wanneer lage rugpijn langer dan 3 maanden aanhoudt, is er sprake van chronische rugpijn. Lees verder over deze klacht »

Een peesplaatontsteking (fasciitis plantaris), in de volksmond vaak een hielspoor genoemd, is een irritatie van de peesplaat onder de voet. Lees verder over deze klacht »

Achillodynie is een pijnlijke ontsteking van de achillespees. De achillespees is een kwetsbare plek. Vooral bij sporters is de kans op achillodynie aanwezig. Lees verder over deze klacht »

Metatarsalgie is een verzamelnaam voor allerlei klachten in de voorvoet. Vaak beginnen deze klachten door een overbelasting van de voorvoeten, of er is sprake van een stands-of functieafwijking van de voet. Lees verder over deze klacht »

Morbus Sever is de meest voorkomende oorzaak voor hielpijn bij kinderen en komt vaak voor bij (actieve) kinderen tussen +/- 7 en 13 jaar. Lees verder over deze klacht »

Een hallux abducto valgus is een voetafwijking waarbij de grote teen naar buiten wijst en het eerste middenvoetsbeentje naar binnen. Omdat de grote teen belangrijk is voor de stabiliteit in de afwikkeling, kan een afwijking van de grote teen klachten veroorzaken tijdens de afwikkeling van de voet. Lees verder over deze klacht »

Het mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS) betreft pijn aan het scheenbeen. Oorzaken voor deze klachten zijn mogelijk een herhaalde tractie van spieren en pezen aan het scheenbeen, en een lichte buiging van het scheenbeen tijdens zware belasting. Lees verder over deze klacht »

De sinus tarsi is een holte in de voet. De holte bevindt zich schuin aan de buitenkant/bovenkant van de voet, net onder de enkel. Een sinus tarsi syndroom geeft pijn rondom de buitenste enkel. Lees verder over deze klacht »

Bij een tarsaal tunnel syndroom is er sprake van pijn rond de binnenste enkel. Op dit punt loopt een ‘tunnel’ waarin diverse pezen, bloedvaten en zenuwen lopen. Door een afwijkende voetstand of hoge belasting kan pijn ontstaan. Lees verder over deze klacht »

Een Mortonse neuralgie is een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes. De beknelde zenuw raakt hierdoor geïrriteerd . Meestal betreft het de zenuw tussen het 3e en 4e middenvoetsbeentje, soms ook tussen het 2e en 3e middenvoetsbeentjes. Lees verder over deze klacht »

Voetproblemen bij diabetes heeft meerdere oorzaken. Diabetes zorgt voor beschadiging van de zenuwen, ook wel neuropathie genoemd. Door die beschadiging kan het zijn dat je minder of geen gevoel meer in de voeten ervaart. Lees verder over deze klacht »

Door diabetes kunnen bloedvaten en zenuwen beschadigen, het bloed stroomt daardoor minder goed door de benen en voeten. Dat zorgt ervoor dat je minder gevoel in je voeten hebt waardoor het mogelijk is dat je een andere houding gaat aannemen tijdens het lopen. Dat resulteert op haar beurt weer voor vervorming van de voeten waardoor er drukplekken en eelt kunnen ontstaan. Lees verder over deze klacht »

Veel reuma patiënten ervaren pijn of stijfheid in hun voeten. Voetproblemen ontstaan daarnaast ook door opgezwollen gewrichten, vergroeiingen of standsveranderingen van de voet. Lees verder over deze klacht »