Diabetici

Voetproblemen bij diabetes heeft meerdere oorzaken. Diabetes zorgt voor beschadiging van de zenuwen, ook wel neuropathie genoemd. Door die beschadiging kan het zijn dat je minder of geen gevoel meer in de voeten ervaart. Lees verder over deze klacht »

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en daarom is het erg belangrijk om er goed voor te zorgen. Huidafwijkingen bij Diabetes Mellitus, ofwel suikerziekte, is helaas een veelvoorkomend probleem. Voor diabetespatiënten is het dan ook extra belangrijk om aandacht te besteden aan de gezondheid van hun huid om ernstige huidproblemen en complicaties te voorkomen. Lees verder over deze klacht »

Door diabetes kunnen bloedvaten en zenuwen beschadigen, het bloed stroomt daardoor minder goed door de benen en voeten. Dat zorgt ervoor dat je minder gevoel in je voeten hebt waardoor het mogelijk is dat je een andere houding gaat aannemen tijdens het lopen. Dat resulteert op haar beurt weer voor vervorming van de voeten waardoor er drukplekken en eelt kunnen ontstaan. Lees verder over deze klacht »

Likdoorns bij diabetes patiënten komen vaak voor, net als eelt en andere voetproblemen. Een likdoorn, ook wel een eeltpit of eksteroog genoemd, is een verdikking van de huid die ontstaat door wrijving en druk. Bij diabetici is het risico op likdoorns hoger, omdat diabetes de bloedsomloop en het zenuwstelsel kan aantasten. Lees verder over deze klacht »

Wij hebben veel ervaring met het behandelen van diabetici. Helaas heeft diabetes een negatieve invloed op gewrichten en spieren. Diabetici hebben vaak te maken met een verminderde doorbloeding en zenuwfunctie. Doordat de doorbloeding vermindert, krijgen spieren minder zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor kan er spierzwakte ontstaan. Lees verder over deze klacht »

Verkleurde nagels bij diabetes is een veelvoorkomende klacht. Deze verandering kan een signaal zijn van een onderliggend probleem. Lees verder over deze klacht »