Diabetes spieren en gewrichten

Wij hebben veel ervaring met het behandelen van diabetici. Helaas heeft diabetes een negatieve invloed op gewrichten en spieren. Diabetici hebben vaak te maken met een verminderde doorbloeding en zenuwfunctie. Doordat de doorbloeding vermindert, krijgen spieren minder zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor kan er spierzwakte ontstaan. Ook kunnen de zenuwen aangetast worden, waardoor er sprake kan zijn van spieratrofie (afname van spiermassa) en krachtverlies. Dit kan leiden tot problemen bij dagelijkse activiteiten. Ook kunnen gewrichten bij diabetici klachten geven, zoals stijfheid in de gewrichten, gewrichtsontstekingen en artrose (slijtage van het kraakbeen in de gewrichten). Daarnaast kan een te hoog bloedsuikergehalte tot verschillende complicaties leiden. Eén van deze complicaties is diabetische neuropathie. Diabetische neuropathie is een aandoening waarbij de zenuwen beschadigd raken door de hoge bloedsuikerspiegel. Dit kan zorgen voor gevoelloosheid, tintelingen, pijn en zwakte in de spieren en gewrichten. Vooral de voeten zijn kwetsbaar, diabetici kunnen minder gevoel ervaren in hun voeten waardoor ze wonden of blaren niet op tijd opmerken. Heb je diabetes en last van gewrichten en spieren? Lees dan verder!

Wat kun je zelf doen voor je spieren en gewrichten?

Als diabetespatiënt kun je zelf ook een aantal dingen doen om je spieren en gewrichten soepel en gezond te houden:

 

·      Blijf in beweging: Het is belangrijk om dagelijks voldoende te bewegen. Dit kan bijdragen aan het behoud van spiermassa en het verbeteren van de doorbloeding.

·      Let op je voeding: Een gezonde voeding draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht. Dit kan weer leiden tot minder druk op de gewrichten.

·      Controleer je bloedsuikerspiegel: Het is belangrijk om je bloedsuikerspiegel goed in de gaten te houden. Een te hoog bloedsuikergehalte kan leiden tot stijfheid van de gewrichten.

·      Laat je regelmatig controleren: Door regelmatig naar de podotherapeut en andere zorgverleners te gaan, kunnen eventuele problemen tijdig worden opgespoord en behandeld.

·      Draag goede schoenen: Goede schoenen dragen bij aan een goede houding en vermindert druk op de gewrichten. Als je goede schoenen draagt heb je ook minder kans op wrijving en wondjes.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Als podotherapeuten zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van voetproblemen bij diabetici. We richten ons vooral op het voorkomen en behandelen van complicaties aan de voeten. Dit doen wij onder andere door het geven van advies over goede schoenen en het op maat maken van steunzolen. We behandelen wonden en infecties aan de voeten en adviseren wij patiënten over hoe zij hun voeten het beste kunnen verzorgen. Daarnaast helpen we bij het verbeteren van hun mobiliteit. Dit doen wij door middel van oefeningen en therapieën die de spieren en gewrichten soepeler maken. Ook kunnen we pijnklachten verminderen door middel van het toepassen van taping.

Diabetes en last van spieren en gewrichten? Neem contact met ons op en maak een afspraak. Bij Podotherapie Hurenkamp hebben wij een team met specialisten in huis die jou kunnen helpen bij jouw klachten!

jaar ervaring
0 +
tevreden cliënten
0 +
tevreden voeten
0 +
Annemiek Bender
via Facebook
Lees verder
Ik kom voor nieuwe zooltjes. Hele vriendelijke en behulpzame mensen.
Anick Timmer-Doeve
via Facebook
Lees verder
Goede kennis, erg meedenkend en voor kinderen perfect advies!
Jos Hurenkamp
via Google
Lees verder
Ik kom voor nieuwe zooltjes. Hele vriendelijke en behulpzame mensen.
Anja Gonkel
via Facebook
Lees verder
Super
Anick Timmer-Doeve
via Facebook
Lees verder
Goede kennis, erg meedenkend en voor kinderen perfect advies!
Jos Hurenkamp
via Google
Lees verder
Ik kom voor nieuwe zooltjes. Hele vriendelijke en behulpzame mensen.
Vorige
Volgende

Je voeten in goede handen bij Podotherapie Hurenkamp

In 3 stappen naar gezonde voeten

1

Afspraak maken

2

Intakegesprek

3

Behandelplan

Benieuwd of wij jouw klacht kunnen behandelen?

De podotherapeut behandelt een uitgebreid scala aan voet- en houdingsklachten. Neem contact met ons op om uw klacht te bespreken of voor meer informatie.

Podotherapie Hurenkamp is aangesloten bij