Tenen, nagel en huid klachten

Hamer- en klauwtenen zijn tenen, waarvan de gewrichtjes gebogen zijn. De reden hiervan is meestal een disbalans tussen de buigspieren en strekspieren van de tenen. Lees verder over deze klacht »

Teennagels zijn erg kwetsbaar. Bij een ingegroeide nagel drukt een scherpe nagelpunt in de huid. Doordat de nagel erg hard is, kan de nagelwal fors geïrriteerd of ontstoken raken. Lees verder over deze klacht »

Het kapsel van een teengewricht kan ontsteken door herhaaldelijke overbelasting, welke vaak ontstaat bij een verkeerde afwikkeling van de voet.  Het omliggende weefsel van het gewricht zal tekenen van ontsteking vertonen ( warm, rood en dik). Zo’n ontsteking kan ook ontstaan in combinatie met artritis. Lees verder over deze klacht »

Een hallux abducto valgus is een voetafwijking waarbij de grote teen naar buiten wijst en het eerste middenvoetsbeentje naar binnen. Omdat de grote teen belangrijk is voor de stabiliteit in de afwikkeling, kan een afwijking van de grote teen klachten veroorzaken tijdens de afwikkeling van de voet. Lees verder over deze klacht »