Alles over de kosten van podotherapie en vergoedingen

kosten van podotherapie

Heb je last van voetproblemen? Dat kan erg vervelend zijn. Je bent vast op zoek naar iets wat je ertegen kunt doen. Podotherapie kan je verder helpen! Ben je benieuwd naar de kosten van podotherapie en vergoedingen? Wij zetten het in deze blog graag voor je op een rijtje.

Kosten van podotherapie

De kosten van podotherapie zijn heel uiteenlopend en afhankelijk van verschillende factoren. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf of je een nieuwe of bestaande patiënt bent, wat de klachten zijn, wat de benodigde tijd is van het consult en welke behandeling er uiteindelijk nodig is. Een nieuw consult heeft een ander tarief dan een vervolg consult. Daarnaast betaal je bijvoorbeeld voor steunzolen een andere prijs dan voor een nagelbeugel. Alle specifieke prijzen per behandeling en alle overige kosten vind je terug in ons overzichtelijke tarievenoverzicht.

Goed om te weten: Kom je een gemaakte afspraak niet na zonder uiterlijk 24 uur vóór je afspraak af te bellen? Dan zijn wij genoodzaakt om van de gereserveerde tijd 75% van de kosten in rekening te brengen. Dit doen wij om onze podotherapeutische zorg voor iedereen betaalbaar te houden. Bovendien houden wij op deze manier onze wachtlijst kort.

Vergoedingen

Podotherapie wordt alleen (in sommige gevallen gedeeltelijk) vergoedt als je een aanvullende verzekering hebt. De vergoeding gaat dan niet ten koste van je eigen bijdrage. Maar let op; de vergoedingen zijn niet overal hetzelfde! Tijdens je eerste bezoek aan de podotherapeut zal er een onderzoek plaatsvinden, aansluitend wordt besproken wat de therapiemogelijkheden zijn en wordt er een behandelplan opgesteld. Als er therapeutische zolen of andere hulpmiddelen vervaardigd moeten worden om de klacht te kunnen behandelen, ontvang je van de behandelaar een afspraak voor het ophalen van de therapeutische hulpmiddelen. De rekening wordt altijd met toestemming naar de verzekeraar gestuurd voor afhandeling.

Bij medisch noodzakelijke voetzorg voor mensen met diabetes mellitus en andere chronische aandoeningen gelden er speciale vergoedingen. Meestal wordt dit wel gedekt vanuit de basisverzekering. De overheid bepaalt wat vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Wil je weten wat jouw zorgverzekering precies vergoedt als het gaat om podotherapie? Klik dan hier.

Afspraak inplannen?

Last van voetproblemen of andere klachten in de lagergelegen delen van het lichaam? Plan dan een afspraak in! Podotherapie Hurenkamp is een kleinschalige en sfeervolle praktijk. We hebben een team van specialisten in huis die jou kunnen helpen met diverse voetproblemen. Van de oorzaak tot advies en het bestrijden van de klachten. We zijn altijd dichtbij en betrokken! Zien wij jou in onze praktijk?

Share This Post