Kinderpodotherapie

Bewegen en ontwikkelen
Kinderen rennen, klimmen, klauteren, spelen en sporten. Ze zijn veel in beweging. Ze ontdekken, leren en groeien. Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Zowel geestelijk als lichamelijk. Hun voeten en benen veranderen in de loop der jaren van stand. Bij kinderen die net lopen zien we een O-stand van de benen in combinatie met een platvoet. Naarmate ze ouder worden verandert dit geleidelijk in een stand zoals we die bij volwassenen kennen.

Pubertijd
Ook tijdens de pubertijd heeft het kinderlichaam het niet altijd even makkelijk. Hormonen kunnen invloed hebben op de belastbaarheid van hun lichaam en veroorzaken soms groeispurten. Tijdens de hele groei zijn er groeischijven actief. Dit maakt dat kinderen vaak klachten hebben die bij volwassenen niet voorkomen.

Pijn
Kinderen uiten zich anders dan volwassenen. Je hoort ze niet snel klagen over pijn. Maar ze geven wel aan dat ze niet verder willen lopen of dat je ze op moet tillen. Tijdens het sporten zullen ze ook niet snel zeggen dat ze pijn hebben. Terwijl ze uiteindelijk wel mank van het sportveld of uit de gymzaal lopen.

Klachten
Klachten die veel voorkomen bij kinderen zijn:

 • Morbus Sever (hielpijn bij kinderen)
 • Plat-/knikvoeten
 • holvoeten
 • O-benen
 • X-benen
 • verzwikte enkel
 • wratten
 • kommateentjes
 • ingegroeide teennagels
 • tenenlopen
 • intoeing (met de voeten naar binnen lopen)
 • instabiel looppatroon

Twijfel
Heb jij het gevoel dat je kind vaker struikelt dan andere kinderen? Twijfel je aan het looppatroon of bepaalde pijntjes van je kind? Slijten zijn/haar schoenen abnormaal snel? Wij krijgen vaak vragen van ouders. En dat is alleen maar goed. Laat ons bij twijfel altijd even meekijken!

De kinderpodotherapeut
Wij weten dat kinderen het soms spannend vinden om op het spreekuur langs te komen. Daarom doen we er alles aan om te zorgen dat jouw kind zich op zijn/haar gemak voelt. Om te beginnen gaan we op een ongedwongen manier met jouw kind in gesprek. We stellen vragen en laten je kind zoveel mogelijk zelf vertellen. Waar nodig kan jij als ouder natuurlijk altijd aanvullen. Het onderzoek verloopt spelenderwijs. We geven begrijpelijke uitleg en doen oefeningen voor. Samen bekijken we wat er aan de hand is en wat we daaraan kunnen doen. Onze podotherapeuten weten alles van voetproblemen bij kinderen. Ze hebben veel ervaring en kunnen niet wachten om jouw kind te mogen helpen!

Wil je meer informatie hierover? Er is iedere laatste woensdag van de maand een gratis inloopspreekuur, waar je je online voor kunt aanmelden.

Feestje
Onze wachtkamer is kindvriendelijk ingericht. Met 2 leuke wandspellen, boekjes en speelgoed. Het onderzoek verloopt spelenderwijs en eindigt met het uitzoeken van een mooie sticker. Zo wordt een bezoekje aan onze podotherapiepraktijk eigenlijk gewoon een feestje!

jaar ervaring
0 +
tevreden cliënten
0 +
tevreden voeten
0 +
Annemiek Bender
via Facebook
Lees verder
Ik kom voor nieuwe zooltjes. Hele vriendelijke en behulpzame mensen.
Anick Timmer-Doeve
via Facebook
Lees verder
Goede kennis, erg meedenkend en voor kinderen perfect advies!
Jos Hurenkamp
via Google
Lees verder
Ik kom voor nieuwe zooltjes. Hele vriendelijke en behulpzame mensen.
Anja Gonkel
via Facebook
Lees verder
Super
Anick Timmer-Doeve
via Facebook
Lees verder
Goede kennis, erg meedenkend en voor kinderen perfect advies!
Jos Hurenkamp
via Google
Lees verder
Ik kom voor nieuwe zooltjes. Hele vriendelijke en behulpzame mensen.
Vorige
Volgende

Je voeten in goede handen bij Podotherapie Hurenkamp

In 3 stappen naar gezonde voeten

1

Afspraak maken

2

Intakegesprek

3

Behandelplan

Benieuwd of wij jouw klacht kunnen behandelen?

De podotherapeut behandelt een uitgebreid scala aan voet- en houdingsklachten. Neem contact met ons op om uw klacht te bespreken of voor meer informatie.

Podotherapie Hurenkamp is aangesloten bij