Onverklaarbare lichamelijke klachten, wat kun je eraan doen?

Onverklaarbare lichamelijke klachten

Klachtenvrij bewegen is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heb jij last van onverklaarbare lichamelijke klachten? Dat is erg vervelend! Vaak weet een dokter of arts wel raad, toch is dat niet altijd het geval. Een duidelijke verklaring voor de klacht(en) blijft dan uit. Lastig, want hoe pak je het probleem dan aan?

Waar komt de klacht vandaan?

Er zijn verschillende methodes om te ontdekken waar de onverklaarbare klachten vandaan komen:

  • Dagboek – Je kunt zelf een dagboek bijhouden om te ontdekken in welk lichaamsdeel óf in weke lichaamsdelen, de klacht zich exact bevindt. Soms is dat moeilijk te zeggen, maar als je er goed op let is het wel mogelijk. Daarnaast analyseer je bij welke activiteiten de klachten verergeren. Let ook goed op of de klacht weer andere klachten veroorzaakt op andere plekken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een verkeerde houding aanneemt tijdens je werk wat pijn in de rug veroorzaakt. Pijn in de rug kan weer uitstralen naar de nek en dat zorgt op haar beurt weer voor hoofdpijn. Zo kom je achter de kern van de klacht en kun je zoeken naar een oplossing.
  • De oplossing – Weet je al in welk lichaamsdeel de klacht zich bevindt, weet je alleen nog niet wat de trigger van de klacht is? De oorzaak is vaak dichterbij dan je denkt. Probeer een betere houding aan te nemen, goede schoenen aan te schaffen en voldoende te bewegen. Hiermee kun je vaak al veel klachten verhelpen. En dat kun je gewoon zelf doen, zonder therapie.
  • Podotherapie – Met podotherapie ligt de focus op het behandelen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam. Het gaat hierbij vaak om problemen in de voeten, knieën, heupen of de onderrug. Kom je er zelf niet uit en heb je last van één van deze lichaamsdelen, of misschien zelfs meerdere? Dan kan een podotherapeut je wellicht verder helpen! De oorzaak van de klacht wordt altijd onderzocht vanuit het hele lichaam. Vaak kan er een verband gelegd worden tussen de functies van verschillende delen in het onderlichaam. De klacht wordt direct bij de wortel aangepakt. Zo voorkom je ook dat de klacht kan zorgen voor andere ongemakken.

Afspraak inplannen?

Heb jij last van onverklaarbare lichamelijke klachten? Plan dan een afspraak in! Podotherapie Hurenkamp is een kleinschalige en sfeervolle praktijk. We hebben een team van specialisten in huis die jou kunnen helpen met diverse voetproblemen. Van de oorzaak tot advies en het bestrijden van de klachten. We zijn altijd dichtbij en betrokken! Zien wij jou in onze praktijk?

Share This Post