Voor wie?

Bij diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd, kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed regelen door een tekort aan insuline. Bij diabetes type 1 maakt het lichaam geen insuline meer aan. Bij diabetes type 2 maakt het lichaam te weinig insuline aan om de bloedsuiker te regelen. Minstens de helft van de diabetici krijgt ooit te maken met lichamelijke klachten als gevolg van de diabetes, ook wel complicaties genoemd. Lees verder »

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Iedereen kan reuma krijgen, ook op jonge leeftijd. De meeste mensen met reuma hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en kan dit beperkingen geven in het dagelijks leven. Lees verder »

Kinderen rennen, klimmen, klauteren, spelen en sporten. Ze zijn veel in beweging. Ze ontdekken, leren en groeien. Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Zowel geestelijk als lichamelijk. Hun voeten en benen veranderen in de loop der jaren van stand. Bij kinderen die net lopen zien we een O-stand van de benen in combinatie met een platvoet. Naarmate ze ouder worden verandert dit geleidelijk in een stand zoals we die bij volwassenen kennen. Lees verder »

Mensen die sporten krijgen wel eens te maken met blessures of overbelastingklachten aan voeten en benen. Dit is erg vervelend want sporters stellen hoge eisen aan hun lichaam. Echter zijn hierbij de voeten van essentieel belang. Hoe staat iemand op zijn voeten en hoe beweegt het lichaam. Daarnaast spelen schoeisel en externe factoren ook een rol bij blessures. Lees verder »