Enkel/onderbeen klachten

Het mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS) betreft pijn aan het scheenbeen. Oorzaken voor deze klachten zijn mogelijk een herhaalde tractie van spieren en pezen aan het scheenbeen, en een lichte buiging van het scheenbeen tijdens zware belasting. Lees verder over deze klacht »

De sinus tarsi is een holte in de voet. De holte bevindt zich schuin aan de buitenkant/bovenkant van de voet, net onder de enkel. Een sinus tarsi syndroom geeft pijn rondom de buitenste enkel. Lees verder over deze klacht »

Bij een tarsaal tunnel syndroom is er sprake van pijn rond de binnenste enkel. Op dit punt loopt een ‘tunnel’ waarin diverse pezen, bloedvaten en zenuwen lopen. Door een afwijkende voetstand of hoge belasting kan pijn ontstaan. Lees verder over deze klacht »

Wat zijn X-benen? X-benen, ook wel bekend als “genu valgum”, is een aandoening waarbij de knieën naar binnen buigen, terwijl de enkels juist uit elkaar staan. Dit resulteert in een X-vormige stand van de benen. Deze afwijkende stand kan voorkomen bij zowel kinderen als volwassenen. Het kan diverse oorzaken hebben, zoals: genetische factoren, bot- of gewrichtsproblemen, of overmatige belasting. Benieuwd naar de symptomen en behandelmethoden? Lees verder over deze klacht »