Kinderen

Platvoeten, ook wel bekend als pes planus, is een aandoening waarbij het voetgewelf verlaagd is of volledig op de grond rust. Dit kan voorkomen bij één of beide voeten en kan genetisch bepaald zijn. Of het kan zich ontwikkelen door verschillende factoren, zoals zwakte in de voetspieren, blessures, overpronatie (overmatige naar binnen draaiing van de enkel) en bepaalde medische aandoeningen zoals artritis. Platvoeten bij kinderen op jonge leeftijd zijn heel normaal, de voetboog ontwikkelt zich geleidelijk tijdens de groei. In de meeste gevallen groeien kinderen vanzelf over platvoeten heen zonder medische interventie. Lees verder over deze klacht »

O-benen bij peuters zijn een vaak voorkomend verschijnsel dat bij veel jonge kinderen wordt geconstateerd. In de meeste gevallen betreft het een natuurlijk onderdeel van hun ontwikkeling en is het geen reden tot bezorgdheid. Bij Podotherapie Hurenkamp begrijpen we de zorgen die ouders kunnen hebben over O-benen bij hun peuters. Want wat zijn O-benen precies? Wat zijn de oorzaken en behandelopties?.  Lees verder over deze klacht »

Wratten zijn veelvoorkomende huidproblemen die kunnen voorkomen bij kinderen van alle leeftijden. Ze worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV) en kunnen op verschillende delen van het lichaam verschijnen, voornamelijk op de handen en voeten. Gemeenschappelijke ruimtes zoals zwembaden, sportscholen en kleedkamers vormen vaak broedplaatsen voor het virus, waardoor kinderen een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van wratten. Het is belangrijk voor ouders om te weten hoe ze wratten kunnen herkennen en behandelen! Lees verder over deze klacht »